PalaProtect

Magyarországon a legtöbb palatetős ház legalább 20-30 éves, így azok cseréje, felújítása időszerű és elkerülhetetlen a tulajdonosok számára. A palatető cseréje egy hosszadalmas és költséges folyamat, melynek az egészségügyi és környezeti kockázatra való tekintettel szigorú szabályozásnak kell megfelelnie. A palatető bonyolult, nehezen kivitelezhető javítására jelenleg csak átmeneti megoldásokat kínál a piac. Ennek hatására alkottuk a PalaProtect eljárást, mely hosszú évtizedekig biztos megoldást nyújt a palatetőkre.

A PalaProtect tetőfelület kezelő eljárás évtizedekkel meghosszabbítja a palatető élettartamát. A PalaProtect bevonat víz- és kopásálló, rugalmas, de emellett nagy keménységű, így ideális a palatetős héjazat javítására, megerősítésére.

Palatető felújítás előnyei

A PalaProtect eljárást szakavatott tetőfedő csapat, az erre kifejlesztett speciális felszereléssel végzi el, amely beázásmentes, kiváló szigetelésű. Képes ellenállni az időjárási viszontagságoknak, így a jégesőnek is.

További előnyei

Bővebb szakmai információ:

* Az UV rezisztens anyag tökéletesen ellenálló felületet képez, ám színéből fél éven belül veszíthet. Ezzel a tető minősége, vízállósága, fedőképessége nem változik, de ha szeretné hosszantartóan megőrizni az új tető érzetét, lehetősége van színgaranciánkat igényelni. Ebben az esetben egy plusz védőréteggel vonjuk be a felületet, mely gátolja a héjazat gyors fakulását.

A PalaProtect eljárás menete

Míg egy cserepes tetőfedés vagy korcolt lemezfedés kivitelezése hónapokig tart, addig a PalaProtect eljárás néhány munkanap alatt olyan tökéletes minőségű megoldást nyújt, mely évtizedekkel meghosszabbítja a jelenlegi palatető élettartamát. További előnye, hogy a palatető bontás nélkül, 100%-osan biztonságos módon kerül felújításra.

Lépései

1.

ELŐKÉSZÍTÉS

A felületkezelés előtt csapatunk előkészíti a megfelelő munkakörülményeket a háztetőn:

 • Biztosítókötelek rögzítése, szükség esetén tetőjárda kialakítása
 • Tető megtisztítása, mohátlanítása
 • Hiányos/törött palák helyének feltöltése PalaProtect hídképző anyaggal
 • Ablakok, parabola-antennák és egyéb védendő felületek védőfóliával történő bevonása
 • 2.

  KIVITELEZÉS

  A ház adottságainak és környezetének figyelembevételével választjuk ki a legideálisabb PalaProtect bevonatot, mellyel gyorsan és könnyedén újítjuk fel a tetőhéjazatot. A választott anyag 24 óra alatt éri el végleges és tartós szilárdságát.

  3.

  Átadás - a kivitelezést követően azonnal

 • Védőfóliák és biztonsági felszerelések eltávolítása
 • Munkaterület takarítása
 • Hivatalos átadás
 • PalaProtect felületkezelés eredményei

  Azbeszt semlegesítés

  Az azbesztpala anyaga veszélyes anyagnak minősül, így mind a tető bontása, mind a veszélyes hulladék ártalmatlanítása szakértelmet kívánó, engedélyhez kötött folyamat. A PalaProtect eljárásnak köszönhetően az azbesztapala porszemcséi nem jutnak többé a levegőbe, ezáltal sikerül úgy ártalmatlanítani az anyagot, hogy az továbbra is hasznot képezzen. 

  Tudta? 1 m² pala 16 kg veszélyes hulladékot jelent, melynek bontási és elszállítási költsége 1000 m² esetén 8.000.000 Ft + áfa.

  Poliurea felhasználási területei

  Az eljárás alapanyaga a poliurea, amely számos területen bizonyította előnyös fizikai tulajdonságait (pl.: vízálló, kopásálló, korrózióvédő stb.) és vegyszerállóságának köszönhetően számos ipari területen is használják.  A poliurea az építőiparban elsősorban szigetelésként alkalmazható, gyakorlatilag bármilyen felületen. A palatető felújítása mellett számos más területen is hasznosítható:

  Szakmai anyagok

  Az alábbi dokumentációk a kártyára kattintva letölthetők.

  ÉMI tanúsítvány

  A PalaProtect megkapta ÉMI tanúsítványát, amely szavatolja a termék megfelelőségét, illetve a teljesítményét, állandóságát. A tanúsítvány kimondja, hogy a megszilárdult PI-Coat műgyanta bevonatok nem bocsátanak ki egészségre vagy a környezetre káros anyagokat.

  Termékismertető

  Fontosnak gondoljuk, hogy kellő mélységű információval lássuk el az érdeklődőket. Ezért az alábbiakban letölthető egy termékismertető, amely tartalmazza a PalaProtect műszaki specifikációit, a poliurea speciális tulajdonságait és az egyéb felhasználási területeit is, amely bizonyítja az anyag hatékonyságát.

  Biztonságtechnikai specifikáció

  Mint minden műszaki munka, a PalaProtect eljárás során is be kell tartani a jogszabálynak megfelelő biztonságtechnikai előírásokat. Habár a kivitelezést minden esetben saját szakembereink az erre a célra gyártott berendezéssel végzik, fontosnak gondoljuk az előírások megismerését megrendelőink számára is.

  Ez a weboldal Sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek: Adatvédelmi Tájékoztató