Új helyszín, új kihívások – Munkabeszámoló Szombathelyről

A Pala Protect eljárás sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint bármely más palatető javítási folyamat, ettől függetlenül a munka megvalósulásáig mindig alapos előkészületekkel, egyedi kihívásokkal és megoldásokkal kikövezett út vezet. Első munkabeszámoló posztunk betekintést enged a kulisszák mögé, bemutatjuk  az előkészületektől átadásig végbemenő folyamatokat. 

Előkészületek

A tető előkészítése a Pala Protect kezelésre helyszíntől függetlenül ugyanazon lépésekből áll. A palatetőt először meg kell tisztítani a sok éves szennyeződéstől és mohásodástól, ezután a már meglévő repedéseket és egyéb sérüléseket fel kell tölteni Pala Protect hídképző anyaggal. Mivel a tisztítás és pala javítás biztonságos elvégzése nagy szakértelmet és tapasztalatot igényel, kivitelező csapatunk minden tetőn végzett munkafolyamatot alpinista szakember által rögzített biztosító kötelek védelmében végez.

Kivitelezés

A Pala Protect eljárás során a poliurea anyagot folyékony állapotban, szórásos technológiával juttatjuk a tetőfelületre. A szórás azonban nem kizárólag tetőn állva történik, ezért a kivitelezés során szükségünk volt emelőkosaras autóra is. 

Az anyag egy 60-70 C°-ra fűtött csövön keresztül jut el a szórópisztolyba, ahonnan aztán 140 bar nyomással távozik. A munka ezen szakaszában is kiemelkedően fontos a pontos, szakszerű és biztonságos munkavégzés, ezért csapatunk a kivitelező munkafázist jellegéből adódóan teljes védőfelszerelésben végzi.

Munka lezárása

Miután a Pala Protect felkerült a tetőre, gyakorlatilag nincs is több dolgunk, hiszen az anyag 20-25 másodpercen belül lépésállóvá szárad, és elnyeri végleges formáját. Ezután már csak olyan levezető feladatok vannak hátra, mint a biztosító kötelek leszerelése, és a munkaterület takarítása, végül természetesen a megújult tető hivatalos átadása a megrendelőnk számára.

Az előtte utána képeken szemmel látható a különbség a felújított tető javára.

Szombathelyi kivitelezésünk menetét a GLIX fotóügynökség is megörökítette, íme elkészült, izgalmas videónk:

Ez a weboldal Sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek: Adatvédelmi Tájékoztató