A PalaPotect története

Mára a PalaProtect név egyre kevesebb embernek cseng ismeretlenül, és nagy örömünkre napról – napra egyre több család szavaz bizalmat ennek az innovatív technológiának. Nem meglepő az sem, hogy egy-egy tárgyalás, kézfogás vagy aláírás után újra és újra elhangzik az ominózus kérdés:

Hogy lett a PalaProtect? Mégis honnan jött ez az ötlet?

A kérdés jogos, hiszen a PalaProtect eljárás alapanyagaként használt poliuera korábban aligha volt jelen a tetőfedésben – jellemző felhasználási területei inkább a hadsereg és szállítmányozás voltak. Meglepő fordulat, hogy ennek ellenére a poliurea egy jó ötlettel párosítva olyan tökéletesen hasznosítható tetőfedés területén, mintha legalábbis erre találták volna ki – hiszen legtöbb tulajdonsága (vízállóság, ütésállóság, rugalmasság, UV állóság, stb.) különösen hasznos ezen a területen. Nem kellett hozzá más, mint egy egy jó ötlet és elszántság.

Mégis kinek jutna eszébe, hogy azt az anyagot, amit eddig tankok lánctalpának védelmére használtak, ki kellene próbálni palatetőkön is?

Tázló Bencének. A PalaProtect megálmodója és a GreenQuest Kft. tulajdonosa egészen fiatal korától kezdve mindig is az innováció, a kreatív ötletek és a praktikus megoldások megszállottja volt – az a fajta álmodó, aki valóban nem ismer lehetetlent. Bence közel 19 éve tevékenykedik az építőipar több területén is, de figyelme fókusza mindig is a tetők körül forgott. Miután befejezte a középiskolát, kitanulta az ács szakmát és rögtön önállóan kezdett el dolgozni. A szakmai odafigyelés és a munkafolyamatok optimalizálása meghozta gyümölcsét: 23 évesen már 4-6 fős csapatot irányítva teljesítette a tetőfelújítási megrendeléseket. 

Ez motiválta akkor is, amikor először találkozott a poliurea nevű anyaggal, ami ma már a PalaProtect eljárás alapját képzi. Amikor megtapasztalta az anyag kiváló tulajdonságait, rögtön felismerte az akkoriban még elég merésznek tűnő lehetőséget, ami a palatetőre akár 20-30 évre biztos megoldást nyújt. Ezután persze rengeteg munkára és kitartásra volt szükség, mire a PalaProtect eljárás létrejött, és a jelenlegi állapotát elérte. A munkafolyamat tökéletesítése során nagy szükség volt a sok éves szaktudásra, tapasztalatra, kreativitásra csak úgy, mint az építész csapatunk szakértelmére. Jelenleg több, mint 20 munkatárs dolgozik azon, hogy a PalaProtect eljárás minél több településre és minél több családhoz eljuthasson, hiszen fő célunk, az otthonaiknak megújítása. A PalaProtect mögötti fő motivációnk, hogy megrendelőinknek többet ne kelljen a minőségi, biztonságos munka és a megfizethetőség között választaniuk.

A cég azóta kinőtte magát, és több tetőfedési területen is (zsindelyes tetőfedés, cserepes tetőfedés, korcolt lemezfedés) volt alkalma bizonyítani. Egyetlen dologra azonban sokáig nem találta a tökéletes megoldást: a palatetők problémájára. Az évek során rengeteg palatetős családi házzal találta szembe magát – és bár az iparág több megoldást is kínált a palatető felújítására, egyik sem volt az igazi. Egy átlagos család számára egy tetőfelújítás nagy és fontos beruházás, mégsem volt jelen a piacon más, csak drága vagy félmegoldás. Az építőiparban eltöltött hosszú évek alatt folyamatosan kereste azt a megoldást, amely korszerű, környezetkímélő, előremutató és hosszútávú megoldást jelenthet a háztulajdonosoknak és az iparágnak egyaránt.

A PalaProtect-tel egy kompromisszummentes megoldást kínálunk, melynek segítségével a tető bontás nélkül, napok alatt újra régi fényében ragyoghat.

Ez a weboldal Sütiket használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek: Adatvédelmi Tájékoztató